Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nieuwsbrief zomer 2024

Nieuwsbrief zomer 2024

Eerste nieuwsbrief JeDeWijn – verstuurd op 2 juli 2024. Wil jij deze ook in je mailbox ontvangen, laat dit even weten via het contactfomulier of direct bericht via e-mail.

JeDeWijn - wijnproeverijen op loactie en wijncursussen in Ede

Beste wijnliefhebber,

Met deze nieuwsbrief wil ik je graag op de hoogte brengen van hoe het met JeDeWijn vergaat, en je vooral op de hoogte brengen van een aantal leuke geplande wijnactiviteiten.

Maar eerst, voor je deze mail snel weggooit: nee, ik ga je niet spammen met veel e-mail. Ik wil deze nieuwsbrief namelijk maar enkele maal per jaar uitbrengen (2 tot 4 keer).
En LET OP: voor wie ‘m goed leest: er valt (makkelijker) een fles wijn mee te verdienen!

Verder zal ik info en nieuwsvooral via de socials van FaceBook en Instagram blijven delen. Dus mocht je me nog niet volgen: @JeDeWijn!

Terugblik en aanbod

In oktober 2022 startte ik met JeDeWijn. Mijn part-time onderneming, met als doel mijn passie voor wijn te delen en iedereen die het wil te laten genieten en iets te leren over wijn. Zie ook over over JeDeWijn. Maar dit alles kost toch een hoop meer tijd dat ik dacht. Iedere wijnles en proeverij vereist natuurlijk een geDegen voorbereiding. Maar ook administratie, website, socials en andere randzaken vergen veel tijd. Maar ik doe het vooral met veel passie en plezier, dus ga er zeker nog wel een tijdje mee door hoor.

Inmiddels de derde introductie wijncursus (SDEN1) gegeven, en wat is dat leuk om te doen! Ook de enthousiaste reacties van de deelnemers geven me echt energie. Ik wist niet dat ik lesgeven zo leuk zou (kunnen) vinden! En met een goede en toepasselijke locatie – de wijnkelder in Buitenzorg, Ede – heb ik een mooie stap naar een “echte” wijnschool kunnen maken.

Daarnaast een aantal wijnproeverijen op locatie mogen verzorgen. Erg leuk en smaken (ook) naar meer, dus kom maar op met de aanvragen!

En voor wie ’t niet weet: voor mijn wijnproeverijen koop ik de wijnen zelf in, in winkels waar jij ze ook kunt kopen. Dus ik handel niet in wijn! Je mag en kunt zelf bepalen of je die lekkere wijn uit de proeverij wilt gaan bestellen waar JeDeWijn dat ook deed; uiteraard krijg je tijdens de proeverij een zgn. proeflijst met waar de wijnen te koop zijn.

Ook de verkoop van samenvattingen en oefenvragen SDEN en WSET wijncursussen loopt aardig. Dit aanbod is er vooral om wijncursisten in Nederland en Vlaanderen te helpen het examen makkelijker te halen. Vandaar deze lage prijzen! 

Voor JeDeWijn startte was ik al actief met een blog over wijn: wijnweblog.nl.
Natuurlijk ben ik dat blijven doen, om zo al bloggend ook een inspiratie te vormen voor informatie en tip over wijn en vooral wijnreizen. Ook staan er wat leuke wijnpuzzles op dit blog. Puzzles die ik nu ook af en toe op de socials zet. Dus kijk en volg @JeDeWijn op FaceBook en/of Instagram. En zoek dan de wijnquiz tussen van mijn laatste berichten, want daar is nu een mooie fles wijn mee te verdienen!

Wijnactiviteiten najaar 2024

Zo genoeg teruggeblikt. Want ik zit vol met plannen voor het najaar, die ik graag met je deel. En er zitten vast wel één of meerdere wijnactiviteiten bij waar jij geïnteresseerd in bent. Dus noteer ze in je agenda en schrijf je in voordat het te laat is.

SDEN2 – de basiscursus wijn. In 6 avonden leer je veel over wijn. Op dinsdagavonden, in Ede, om de week, vanaf 17 september.

PROEF WIJN – in 1 avond, op vrijdag 6 september, ga ik in op hoe je wijn proeft. Weinig theorie, maar vooral proeven. Steeds twee wijnen naast elkaar, om goed (vergelijkend) te leren proeven. Leuk voor iedereen, maar ook zeker in voorbereiding op een de/een SDEN2 cursus een aanrader.

SDEN1 in 1 dag – op speciaal verzoek een SDEN1 introductie wijncursus in 1 dag. Op een zaterdag 23 november van 10h tot 16h (incl. lunch). Je hoeft dan niet 2 avonden naar Ede te komen, dus ook erg handig voor wie van verder moet komen en/of een door-de-weekse avond niet fijn vindt.

Wijnproeverij Italië – op zondagmiddag 15 september – deze avond (of namiddag) gaan we dwars door Italië en proeven we een aantal mooie Italiaanse wijnen, vergezeld van enkele Italiaanse hapjes uiteraard. Daarbij zal natuurlijk e.e.a. over de wijnen, de gebieden waar ze vandaan komen en de wijnhuizen verteld worden.

Wijn&Spijs diner Wild – op zaterdagavond 2 november wordt je verrast met een zestal mooie wijnen, iedere wijn wordt begeleid door een gerechtje. Dus een ware wijn&spijs beleving, met toelichting over de wijnen en wijn-spijs combinatie. Het thema verraadt natuurlijk al wat er qua spijs te verwachten valt, de wijnen zullen dus ook karaktervol en van goede kwaliteit zijn!

Kerstwijnen. Welke wijnen zet jij deze kerst op tafel? Op 8 december, als de Sint het land net verlaten heeft, kun je het antwoord op deze vraag al krijgen. Er zullen wat borrelhapjes bij geserveerd worden, maar uiteraard worden er ook tips voor dinerwaardige gerechten gegeven. Dus nuttig en handig in voorbereiding o de naderende kerstdagen. Maar bovenal een gezellige avond met heerlijke wijnen.

Nog meer? Kijk verder op mijn wijnkalender en volg de socials om niets te missen! 

En nog iets verder vooruit

2025 is nog ver weg, en in dit najaar zal ik de plannen gaan maken en delen. Mooi moment voor een nieuwe nieuwsbrief dan dus. Als er eerder al iets ingepland wordt, dan komt het alvast op de mijn website en socials te staan natuurlijk. En als jij graag een bepaalde wijnproeverij of cursus in het aanbod zou willen zien, schroom dan niet om het te vragen!

Wel weet ik al dat ik – bij voldoende aanmeldingen – in jan t/m juni 2025 een SDEN3 cursus (wijncursus voor gevorderden) in Ede gaan geven. Dit zijn dan 10 lessen met om de week les. Waarna je echt kunt zeggen dat je veel van wijn weet.

En, als je examen doet, je je wijnbrevet kunt halen. Dit geeft je toegang tot de vinologenopleiding. En ja, ik zei ook, dat ga ik nooit doen…maar je ziet waar je wijnhobby toe kan leiden. Wijn is en blijft lekker, maar is nog veel interessanter als je er echt iets van weet. Geloof mij!  Dus weet je al wat van wijn, en wil je er echt veel over leren, laat het me weten (jeroen@jedewijn.nl), dan hou ik je ook persoonlijk op de hoogte van de ontwikkelingen voor deze SDEN3 wijncursus in Ede.
En vertel het vooral ook voort natuurlijk!

En tot slot, als waardering voor dat je zover gekomen bent met lezen, nog even een hulplijn voor de – wellicht – lastigste vraag uit de wijnherkenkwis. Bij eentje zul je direct aan een Riesling denken, maar beter hier met een druif uit Rias Baixas te antwoorden.

Bedankt voor het lezen!
En wie weet tot binnenkort bij een van de wijnactiviteiten van JeDeWijn.

Veel wijngroeten en een fijne zomer(vakantie), 
Jeroen Degen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *