Ga naar de inhoud
Zo ziet de tafel bij een SDEN wijncursus in Ede eruit

Introductie wijncursus SDEN 1

Drink je graag een glas wijn, maar wil je eens wat meer over wijn leren. En/of wil je leren hoe je wijn moet proeven? Dan is het de hoogste tijd om eens een wijncursus te volgen. Je kunt dan starten met de wijncursus voor beginners, of wel de SDEN 1 wijnvignet cursus. JeDeWijn biedt je deze wijncursus van twee lessen in Ede (GLD) aan.

Waarom de SDEN 1 wijncursus van JeDeWijn?

SDEN1 JeDeWijn

Vakkundig docent

In samenwerking met WijnschoolEde biedt JeDeWijn wijncursussen in Ede aan. De wijnlessen worden gegeven door een register vinoloog. Zo leg je een goede basis voor je wijnkennis en – wie weet – voor een vervolg wijncursus.

Centraal in het land

De wijncursussen van JeDeWijn worden in Ede (GLD), centraal in het land gegeven. Met openbaar vervoer goed bereikbaar, maar ook je auto parkeren is er gratis. Daarbij worden de lesgroepen klein gehouden, waardoor er veel interactie mogelijk is.

Waar voor je geld

Niet alleen zijn de SDEN wijncursussen van JeDeWijn scherp geprijsd, je krijgt vooral waar voor je geld: veel interatie in kleine gropen, lesboek en handouts zijn inclusief en je krijgt een er een document met veel leuke en handige SDEN 1 oefen (examen) vragen bij.

  • SDEN wijncursus
  • Blindproeven in wijncursus in Ede
  • JeDeWijn - wijncursus in Ede

SDEN 1 wijncursus

De SDEN 1 wijncursus wordt ook wel introductie wijncursus, wijncursus voor beginners of wijnvignet cursus genoemd. JeDeWijn geeft zijn cursussen in Ede (GLD). Op de kalender op deze website kun je zien wanneer de volgende wijncursussen, en dus ook de volgende SDEN wijncursussen, ingepland zijn.

Vanuit deze kalender kun je doorklikken naar de cursus, en zien waar in Ede deze plaats vindt, wat de cursusdata zijn, en je natuurlijk direct inschrijven.

Gerelateerd aanbod JeDeWijn

JeDeWijn bied naast de wijncursus voor beginners (SDEN 1) ook een basis wijncursus van 6 lessen (SDEN 2) en een gevorderden wijncursus (SDEN 2) aan. Op de kalender op deze website kun je de ingeplande cursussenzien. En meer informatie over wijncursussen in Ede is ook op deze website beschikbaar

JeDeWijn biedt naast de wijncursussen ook wijn samenvattingen en SDEN oefenvragen aan in zijn webshop. Erg handig bij het studeren voor de examens bij je wijncursus! Op dit moment is dit het aanbod:

– Oefen examenvragen SDEN1
Oefen examenvragen SDEN2
– Samenvatting SDEN2
– Samenvatting SDEN3
– Samenvatting WSET3
– Samenvatting vinologenopleiding

Daarnaast is het mogelijk om via JeDeWijn een wijnproeverij op locatie te boeken.

Of bekijk het volledige portfolio van JeDeWijn elders op deze website.

Over SDEN 1

SDEN1 is het eerste niveau van wijncursussen in Nederland. De SDEN 1 wijnvignet wijncursus, is vooral bedoeld als wijncursus voor beginners. Om je wijn (proef) ervaring op te laten doen en nog meer te genieten van wijn.
In 2 avonden maak je op een leuke en gezellige manier kennis met wijn.

Wat is SDEN?

SDEN staat voor Stichting Dranken Examens Normering. Deze stichting stelt examens op en vast, houdt toezicht op het proces van examineren en beoordelen van de resultaten. De SDEN onderscheidt 5 opleidingsniveaus. De cursussen SDEN 1, SDEN 2 en SDEN 3 worden door heel
Nederland georganiseerd, zo ook in Ede door WijnschoolEde.
De Wijnacademie organiseert het SDEN 4 niveau (Vinoloog)
en SDEN 5 (Magister Vini). Alleen met een SDEN 3 diploma kan toegang verkregen worden tot de vinologenopleiding.

Meer informatie over de SDEN 1 wijncursus

Introductie Wijncursus SDEN 1

Of je nu een enthousiaste wijnliefhebber bent of het pad van de sommelier wilt bewandelen, de Wijncursus SDEN 1 is de perfecte plaats om te beginnen. Deze cursus biedt een uitgebreide introductie tot de fascinerende wereld van wijn. Je krijgt niet alleen kennis over verschillende druivenrassen en wijnstreken, maar ook leert u de basisbeginselen van het proeven en beoordelen van wijn.

Wat kun je verwachten bij de Wijncursus SDEN 1?

De Wijncursus SDEN 1 is ontworpen om een solide basis te leggen voor je wijnkennis. Tijdens de cursus van 2 lessen verwerf je inzicht in de voornaamste typen en stijlen van wijn en hun basisbereidingsmethoden. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan het proeven en vooral hoe goed te proeven van wijn. Daarnaast komen ook de principes van wijn en spijs combineren aan bod. Met deze kennis op zak ben je in staat om beter geïnformeerde keuzes te maken bij het kopen van wijn en kun je beter navigeren in de soms overweldigende wereld van wijnkaarten in restaurants. Door middel van het proeven van minimaal zes wijnen per les wordt de theorie meteen omgezet in praktijk, wat zorgt voor een boeiend en interactief leerproces. JeDeWijn biedt i.s.m. WijnschoolEde SDEN 1 wijncursussen in Ede aan.

SDEN 1 wijncursus in Ede: wat gaan we doen?

Deze wijncursus bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur, meestal gegeven in de avonduren. Tijdens de lessen zal de theorie uit het lesboekje aan de hand van een powerpoint presentatie doorgenomen worden. Dit lesboekje en een handout van de powerpoint is overigens inclusief in de lesprijs. Maar belangrijker, het is niet veel en vooral niet moeilijk. De theorie zal op een leuke en levendige manier overgebracht worden, maar minstens net zoveel tijd besteden we aan het proeven van minimaal 6 wijnen per les. Je zult de basis van goed wijn proeven in deze introductie wijnkennis leren, zodat je direct een goede basis meekrijgt wanneer je verder wilt in/met wijn na deze cursus. En door de wijnen goed te bespreken en er steeds (minimaal) 2 naast elkaar te vergelijken, leer je het nog beter. En niet onbelangrijk, door de kleinere lesgroepen is de fles niet leeg na een eerste proefronde: dus als je nog even terug wilt proeven of met een andere wijn van die avond wilt vergelijken: dat kan dan. Weet dat dit bij de aanbieders van wijnlessen voor grote(re) groepen vaak niet mogelijk is. En o ja, als de fles(sen) dan nog niet leeg zijn, kan er nog wat mee naar huis om nog eens te proeven, of thuis lekker met een glas wijn na te genieten van de les.

SDEN 1 wijncursus in Ede: waar, wanneer en hoe laat dan?

JeDeWijn geeft de wijncursussen i.s.m. WijnschoolEde centraal in Ede. De wijncursuslocatie in Ede is een mooie ruimte, heel toepasselijk de wijnkelder, waar we aan een mooie grote tafel tussen de wat opgeslagen wijnflessen je in alle rust de cursus kan volgen. Deze wijnkelder bevindt zich in/onder Restaurant Buitenzorg, Amsterdamseweg 19, Ede. Wanneer de lessen plaats vinden, kun je in de kalender zien. Doorgaans zijn de lessen op een dins- of donderdag avond om 19:30uur. De lessen duren 2,5 uur, dus tot 22:00. Uitloop is mogelijk, maar later dan 22:30uur wordt ‘t zeker niet.

SDEN 1 examen doen: zet je kennis op de proef

Een mooie toevoeging op deze Wijncursus is het online examen SDEN 1 waarmee je het Wijnvignet kunt behalen. Dit is niet inclusief in de lesprijs, omdat iedereen zo zelf kan kiezen of hij/zij het officiële wijnvignet wil halen. Dit vignet is niet verplicht voor een vervolgcursus, maar wel een mooi bewijs dat je van wijn weet. Je kunt dit SDEN 1 examen online doen bij de Drankenacademie, en kost EUR 15,-
In de wijncursus SDEN 1 van JeDeWijn word je uiteraard goed voorbereid op dit – eventuele – SDEN 1 online examen. JeDeWijn stelt je namelijk in staat om je nieuw verworven kennis en vaardigheden te testen met de SDEN 1 proefexamen vragen. Hiermee weet wat je kunt verwachten op het echte examen. Het document met SDEN1 proefexamen vragen bestaat uit bijna 100 meerkeuzevragen en enkele open vragen over de verschillende onderwerpen die tijdens de cursus zijn behandeld. Na het oefenen met deze oefen examen vragen kun je met vertrouwen het online examen tegemoet zien. Deze SDEN 1 oefenvragen zijn voor niet cursisten ook te downloaden, en inclusief de cursusprijs in je SDEN wijncursus bij JeDeWijn.

SDEN 1 wijncursus in Ede: toch nog vragen?

Als je een vraag hebt over een wijncursus in Ede, bijvoorbeeld omet de vraag “welke wijncursus is voor mij het meest geschikt?”, neem dan gerust contact op met JeDeWijn. Dit kan via e-mail, of via het contactformulier op deze website.


Schrijf je nu in voor een SDEN 1 wijncursus in Ede

Als je tot hier gekomen bent met lezen van de pagina, dan wil je vast een SDEN 1, of misschien wel SDEN 2 of SDEN 3, wijncursus gaan volgen.
Via de button hieronder kom je op de op dit moment beschikbare wijncursussen, dus schrijf je snel in.
O ja, wist je dat de vroege inschrijvers (zo’n 10%) korting op het inschrijfgeld krijgen!