Ga naar de inhoud

Wijncursus in Ede

Wijnschool Ede biedt leerzame, maar vooral ook leuke en gezellige wijncursussen in Ede (GLD).

Wijncursus in Ede

JeDeWijn, ook bekend als Wijnschool Ede, brengt jou graag op een leuke manier wijnkennis bij. Op basis van de SDEN-methodiek worden wijncursussen op niveau SDEN 1, SDEN 2 en SDEN 3 aangeboden. De cursussen vinden plaats in Ede (Gld), dus centraal in Nederland. Op de kalender kun je zien wanneer, en kun je doorklikken naar de cursus. Inschrijven voor een wijncursus gaat eenvoudig in de webshop.

Deze lessen worden gegeven op een leuke en interactieve (kleine groepen!) wijze gegeven. Om je zo natuurlijk de kennis van het betreffende SDEN-niveau bij te brengen. En bovenal wordt er veel aandacht aan het goed het (leren) proeven van wijnen besteed.

Hieronder volgt een overzicht van de wijncursus mogelijkheden en waarom je nou juist een cursus van JeDeWijn moet doen.
En als je dan toch nog ergens over twijfelt, je je afvraagt of een wijncursus wat voor jou is en/of je je afvraagt “welke wijncursus moet ik doen?” c.q. op SDEN-niveau in te stappen? Neem dan gerust even contact op: dit kan via het contactformulier op deze website of door direct te mailen.

Ook organiseert JeDeWijn wijnworkshops over een bepaald wijnland of wijnregio, soort wijn, druivenras, wijn-spijs thema of andere wijngerelateerde onderwerpen. Deze zijn verschillend van insteek en benodigde basiskennis, maar hebben gemeenschappelijk dat iedere deelnemer iets aan kennis meebrengt, bijv. door het uitzoeken van een wijnvraagstuk voorafgaand aan de sessie(s). 
Heb je interesse in, vragen over of, ideeën/voorstellen voor wijn-masterclasses, neem dan even contact op.


Een leerzame wijnervaring met jouw eigen groep

En ben je met een groep vrienden, collega’s of familie en wil je eens iets meer dan een wijnproeverij, maar samen een wijnmasterclass of wijncursus onder leiding van een vinoloog volgen? Ook dan mail of contact JeDeWijn gerust over de mogelijkheden.

Overzicht wijncursussen en wijnmasterclasses

 • SDEN 1 wijncursus in Ede. In twee lessen van 2,5 uur krijg je een mooie introductie over wijn en hoe wijn te proeven.
 • SDEN 2 wijncursus in Ede. Zes keer les. Een cursus waarin je de basis van wijnbouw, wijnmaken en wijn (herkennen) onder de knie krijgt.
 • SDEN 3 wijncursus in Ede. In tien lessen gaan we behoorlijk diep de wijnmaterie in. We leren over diverse wijnlanden en gebieden, hoe wijnen goed te proeven en te herkennen en wat er in de wijngaard en wijnkelder plaatsvindt.
 • Masterclass wijn en kaas. Welke kaas past er nou echt bij welke wijn, dat gaan we proefondervindelijk bepalen.
 • Masterclass Nederlandse wijn. Wat weet jij over Nederlandse wijnbouw en de wijnen uit de verschillende Nederlandse BGA’s en BOBs?
 • Masterclass Mousserende wijn. We noemen het allemaal Champagne, maar dat is ‘t niet (en mag ook niet). Wil jij de verschillen weten, proeven en (her)kennen?

  Wijnlessen en masterclasses zullen ca 2,5 uur per les duren en door de weeks in de avond, of in het weekend ‘s middags in Ede (GLD) of omgeving plaatsvinden. Mocht je twijfelen welke cursus het beste bij je past of dat je wel voldoende wijnkennis hebt voor een bepaalde masterclass, neem dan gerust contact op.

Waarom een wijncursus bij JeDeWijn?

 • Veel interactie mogelijk door kleine groepen (7 tot 10 personen)
 • Doorgaans niet iedere week, maar om de week les. Zo heb je voldoende tijd om stof te laten bezinken, nog eens door te lezen en de nieuwe lesstof van te voren te bestuderen. Dit maakt de cursus niet alleen leuker, maar helpt je het ook om het beter en langer te onthouden.
 • Extra les SDEN 2 (en zelfs 2 extra lessen SDEN 3) t.o.v. meeste andere aanbieders. Dit geeft extra gelegenheid en tijd tot herhalen, echt de tijd nemen voor het (goed leren) proeven van wijn en om een echt oefenexamen te doen in de les.
 • Bij de wijncursussen zijn lesboeken en handouts inbegrepen!
 • Ook krijg je veel oefenstof/vragen voor het examen en bij SDEN2 en SDEN3 een samenvatting van de stof op basis van de toetstermen*
 • Centraal in het land (Ede, GLD)
 • Lessen gegeven door een bevlogen register vinoloog, die als vrijwilliger ook in wijngaard actief is. Dus ook vanuit de praktijk e.e.a. met je kan delen.

  *Als je geen examen wilt gaan doen, dat hoeft niet hoor, dan kun je jezelf met deze extra oefenvragen wel toetsen hoe goed je het beheerst.
  *Als je geen SDEN cursus bij JeDeWijn volgt, kun je deze oefenvragen en samenvattingen trouwens ook los bestellen in de webshop.

En, voor als bovenstaande je nog niet overtuigd heeft: eerdere deelnemers aan JeDeWijns wijncursussen raden het aan!
Enkele reacties: “Jeroen is een topdocent”,”Super leuke cursus SDEN gedaan bij Jeroen”, “Jeroen is bevlogen en enthousiast en heeft veel passie voor wijn. Aanrader!”, “Zin om er nog meer over te leren en ik geniet nu nog meer van mijn wijntje!”, “JeDeWijn weet met veel kennis en passie over wijn te vertellen!” Zie ook de Google Reviews over JeDeWijn.

Wijnbouw

De basis van de wijn, van slechte druiven kun je geen goede wijn maken, van goede druiven kun je wel slechte wijn maken.

Vinificatie

Talloze mogelijkheden (en onmogelijkheden) om de wijn te beïnvloeden, gewenst, maar ook ongewenst.

Wijn

Het o zo geweldige, interessante en vaak intrigerende eindproduct. Vaak direct op dronk, maar soms beter om nog even te bewaren.

Dus volg een wijncursus bij WijnschoolEde