Ga naar de inhoud

Wijnproeverij op locatie

Een wijnproeverij aan huis of op een andere locatie: dat wordt een leuke, gezellige en leerzame ervaring!

JeDeWijn biedt wijnproeverijen op locatie. Dat kan een wijnproeverij aan huis, dus een wijnproeverij bij je thuis zijn. Maar ook op een wijnproeverij op locatie die jij regelt. Het is ook mogelijk – in overleg met of met hulp van JeDeWijn – een locatie te regelen.

De wijnproeverijen van DeWijn zijn er voor iedereen (van 18 jaar en ouder natuurlijk) en voor ieder wijnkennis niveau. Dat klinkt breed en algemeen, en is ’t ook. Maar (van) alles is mogelijk! Ik hou er van om ’t informeel en niet al te hoogdrempelig te houden en leer iedereen graag iets bij over wijn, wijngebieden en wijnproeven.

Wat kun je verwachten in een wijnproeverij?

Een wijnproeverij door JeDeWijn vindt dus plaats op een door jou, of samen, bepaalde en geregelde locatie. JeDeWijn zorgt voor de wijn, wijnglazen, waterkannen, waterglazen, proefformulieren en spuugbakken (indien nodig). Ook kunnen er (bijpassende) hapjes verzorgd worden, of je krijgt tips welke hapjes er zelf bij te serveren; wat je wilt.

Graag bepaalt JeDeWijn in overleg en samenspraak de insteek en wijnthema van de proeverij, en daarmee dus de (soort) wijnen. En heb je geen idee? Geen punt, ik heb altijd wel leuke ideeën. Hieronder enkele voorbeelden van wat zoal kan, maar kom gerust met vragen of ideeën.

Met de proeverij heeft JeDeWijn geen onderliggend commercieel belang, JeDeWijn verkoopt dus geen wijn. De geproefde wijnen worden door JeDeWijn zelf op verschillende adressen (van supermarkt tot speciaalzaak) ingekocht, en na afloop ontvangen alle deelnemers de proeflijst. Zo kan eenieder zijn favoriete wijn kopen/nabestellen in de (web)winkel waar JeDeWijn dat ook deed.

Een proeverij is mogelijk vanaf 250,- EUR. Hieraan kunnen dan maximaal 10 personen deelnemen en proef je zes wijnen per persoon. Bij meer deelnemers, meer wijnen, gewenste exclusievere wijnen (ook afhankelijk van thema) en/of hapjes erbij zal dit bedrag hoger worden. En o ja, voor de reiskosten reken wordt nog 50 eurocent per gereden kilometer vanaf Ede (GLD) berekend, en evt. lokale parkeerkosten zijn wel voor rekening van de klant.

Ik hoop snel van je te vernemen en vooral je een hele leuke, gezellige en ook nog beetje leerzame proeverij aan te bieden. Via het contactformulier op deze website of door mij direct te mailen kun je me bereiken.

Voorbeelden van wijnproeverijen door JeDeWijn

  • Een reis door Europa onder de tien Euro. Een proeverij van wijnen van net onder een tientje, allen uit verschillende Europese landen.
  • Verjaardag wijnproeverij. Start met een mousserende wijn van goede kwaliteit (en vriendelijk prijs), en daarna een aantal wijnen die net even anders zijn dan de jarige doorgaans drinkt, maar wel in zijn/haar smaakprofiel passen om zo eens iets anders dan alleen maar Pinot Grigio te drinken.
  • ChardonJA en PinotJA. Wist je dat Chardonnay verwant is aan de Pinot-familie? We proeven 2 Chardonnays, 2 Pinot Blancs, 2 Pinot Gris en 2 Pinot Noirs naast elkaar.
  • Seizoens wijnproeverij. Komt de lente eraan? Fris wit en rood voor de zomer? Wijnen voor bij guur hersftweer? Wijn voor in de winter bij de open haard?
  • Wijnproeverij Duitsland. Dat is toch een bierland? Ja ook wel, maar er komen hele leuke en betaalbare wijnen vandaan. Ik laat je ze graag proeven.
  • Wijn met kaas en worst. Welke kaas en worst past (niet) bij welke wijn? We gaan het ervaren. Geen vlees?: dit kan ook met alleen kaas overigens.
  • Wijn: doe eens gek (en duur). De Grand Cru’s uit verschillende landen en streken; we proeven ze met aandacht.
  • Moet wijn ‘t echt zo duur zijn? Een gelijkende wijn van zelfde druivenras(sen) van verschillende prijsniveaus naast elkaar. Proef jij het verschil?
  • Of…. Zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden, maar wellicht heb jij je eigen idee of wens, ik hoor het graag van je!

Dus boek nu een wijnproeverij van JeDewijn